Telefoon: 085-50 005 85 klantenservice@ecoventura.nl

Barebones Living 10" Cast Iron Dutch Oven


€ 119,00 Incl. btw

Degelijke Dutch Oven op pootjes met een slim design van Barebones! De Dutch oven met een diameter van 25 cm heeft een handige temperatuurgeleider en gaat een leven lang mee!

Artikelnummer 819665013078
Levertijd: 1-2 werkdagen

  • Gratis verzenden Bij een besteding vanaf €50,-
  • Duurzame producten Bewust & Milieuvriendelijk
  • 14 Dagen bedenktijd Op je gemak beoordelen
  • Veilig & Betrouwbaar Erkend webshop keurmerk


Barebones 10" Cast Iron Dutch Oven

Degelijke Dutch Oven op pootjes met een slim design van Barebones! De Dutch oven met een diameter van 25 cm heeft een handige temperatuurgeleider en gaat een leven lang mee! De gietijzeren Dutch oven heeft 3 stevige poten, waaronder natuurlijk briketten gelegd kunnen of op een houtvuur gezet kan worden. Ook op de deksel met opstaande rand kunnen kolen gelegd worden, zodat de lekkerste gerechten gemaakt kunnen worden. De deksel is zo ontworpen zodat een perfect mix ontstaat tussen stomen en ontluchten.

De Dutch Oven is ideaal voor het bereiden van stoofpotten en soepen, maar ook brood en pizza kan gemaakt worden in deze multifunctionele oven.  

Voordat je begint

In de fabriek wordt de Dutch Oven met wax behandeld om de Dutch Oven gedurende transport niet te laten roesten. De wax moet worden verwijderd voordat je gaat koken en dit kun je beste doen door de Dutch Oven in een verwarmde oven te verwarmen. Dit hoeft niet te heet en wacht tot de wax kan worden afgenomen. Verwijder met een doekje of keukenrol.

Daarna is het tijd om de gietijzeren pan in te branden met een laag zonnebloemolie. Zet de oven op 175 graden en zet de pan erin. Haal eruit na een half uur en wrijf in met zonnebloemolie en laat de pan verder inbranden voor ongeveer een uur. Door het verhitten van de Dutch Oven gaan de poriën open staan en wordt afgesloten door het vet. Er ontstaat een natuurlijke patinalaag. Laat daarna afkoelen. Gebruik je de Dutch Oven niet direct, vet hem dan goed in. De natuurlijke patinalaag geeft je jaren plezier aan de Dutch Oven.

Koken met de Dutch Oven

Voordat je begint met koken, vet de pan met spekvet of zonnebloemolie op een matig vuur gedurende een een paar minuten en veeg het overtollige vet weg met een keukendoek of keukenpapier. Je bent klaar voor de start!

Onderhoud

  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen
  • Berg de gietijzeren pan niet nat op
  • Niet te snel verhitten en afkoelen
  • Niet in de afwasmachine
  • Na aanbranden etensresten verwijderen met staalborstel. daarna opnieuw inbranden.
  • Etensresten gelijk verwijderen uit de pan, eventueel weken met water op het vuur

Specificaties

  • gewicht: 6,3 kilo
  • Garantie: beperkt levenslang


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »