Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Ajaa Lunch box Nana Mandarin Oranje


€ 14,90 Incl. btw

Lunchboxen zijn weer hip. De lunch box is gemaakt van bioplastics van suikerriet i.p.v. synthetisch plastic. In de Lunch box Nana blijven de boterhammen vers. De broodtrommel heeft een handige scheiding en in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Artikelnummer AjLB101
Levertijd: 1-2 werkdagen

  • Gratis verzenden NL Bij een besteding v.a €50,-
  • Duurzame producten Bewust & Milieuvriendelijk
  • 14 Dagen bedenktijd Op je gemak beoordelen
  • Veilig & Betrouwbaar Erkend webshop keurmerk


Lunchbox Nana

De Lunch box is gemaakt van hoogwaardige bioplastics afkomstig van melasse. Melasse is een bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. De biopolymeren van melasse zijn gemixt met kalk en carnaubawas voor een veelzijdig bioplastic. In alle producten van Ajaa worden dezelfde mix van materialen gemaakt voor een milieuvriendelijke en duurzame oplossing.
 
"Nana" betekent dan ook "van natura hernieuwbaar". Alle componenten hebben geen fossiele oorsprong en bevat geen weekmakers als het schadelijke BPA. De lunch box is volledig recyclebaar en zijn CO2 neutraal. Handig van de lunch box is de scheidingswand, wat ervoor zorgt dat je voedingswaren niet onbedoeld met elkaar in aanraking komt en veilig te vervoeren is. De boxen zijn voedselveilig, smaak- en reukloos en gemakkelijk schoon te maken. De box kan zonder probleem in de vaatwasser geplaatst worden. 

Milieu

Conventionele plastics zijn afkomstig van fossiele olie. Deze plastics of bioplastics hebben nagenoeg dezelfde opbouw: ze bestaan uit polymeren. Bioplastics hebben een hernieuwbaar karakter. Fossiele polymeren een chemische opbouw. Bioplastics zijn eigenlijk kunstmatige biopolymeren. Dit zijn langgerekte ketens van (bijna) identieke moleculen waaruit bioplastics zijn opgebouwd. Door het inzetten van deze polymeren in fysische, chemische en biotechnische processen kunnen bioplastics gemaakt worden. Bioplastics kunnen de volgende oorsprong hebben: Zetmeel, cellulose, melkzuur en bacteriën, gisten en planten. Deze kunnen worden gewonnen uit reststoffen van de voedingsmiddelenindustrie, uit afvalwaterstromen of stromen uit de suikerrietproductie. 

Maar wat zijn de voor- en nadelen?  

Inzet van bioplastics zorgt voor een behoorlijke reductie van CO2 uitstoot, minder impact op de voorraden aardolie, is er minder brandstof benodigd bij de productie ervan en door de eigenschap dat bioplastics gecomposteerd kunnen worden, de afvalstapel aanzienlijk wordt gereduceerd met minder milieu-impact. Nadelen kunnen er ook aan kleven. 1 % van de wereldproductie zijn bioplastics. De lastige concurrentiepositie t.o.v. aardolie is hier mede debet aan. In de toekomst zal de prijs van aardolie echter stijgen, wat dan weer een betere concurrentiepositie van bioplastics zal krijgen. Een een nader mogelijk nadeel is dat bioplastics worden geproduceerd uit gewassen waarvoor landbouwgrond benodigd is. Dit zou kunnen betekenen dat er concurrentie zou kunnen optreden met het beschikbare areaal landbouwgrond. Oplossing zou zijn het enkel inzetten van reststromen voor de productie van bioplastics.
 
De lunch box wordt ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland. Ook worden de grondstoffen in Duitsland ingekocht. Dit betekent korte transportkilometers en een relatief lage CO2 uitstoot. Dus een schone lunch box!
 
 


 

Kleur: Mandarijn & Limoen
Afmetingen: 18,5 cm x 12,5 cm x 5 cm

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »