Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |

EcoVentura Online!

EcoVentura Online!

EcoVentura start vandaag!! Een bewuste webwinkel met duurzame producten voor de backpacker, festivalganger, buitensporter en thuisblijver.

We gooien de deuren open!

Je kende EcoVentura ‘natuurlijk’ al van Facebook en van www.ecoventura.nl We hebben jullie met enige regelmaat berokken bij de opbouw van de webwinkel, de uitwerking van onze visie en missie, de merken die we gaan voeren en de enthousiaste mensen die ons hierbij ondersteund hebben. Tot nu toe waren er slechts berichten. Over onze ideeën, dromen en plannen.  Het proces was lang, mooi, verrassend en af en toe frustrerend en vermoeiend, maar we zijn erg trots op het resultaat. EcoVentura staat in de (duurzame ;-) ) kinderschoenen en nog niet alles is verkrijgbaar, maar een heleboel duurzame artikelen voor jouw mooie en avontuurlijke reis kun je al bij ons vinden.

Vanaf vandaag zijn de online deuren van EcoVentura open en kun je bij ons terecht voor alle denkbare duurzame producten op het gebied van backpacken, festival, kamperen en wandelen. (maar ook thuis mag je ze gebruiken hoor)

We willen graag iedereen blij maken met onze producten, maar we vinden het vooral belangrijk dat je ´bewust´ kunt kopen bij  EcoVentura. We willen onze missie met je delen, dat duurzaamheid en in het bijzonder duurzame recreatieve producten de norm moeten zijn, nu en in de toekomst.

We moeten uiterst zuinig zijn op onze aarde en we willen je uitnodigen om daar samen met ons een steentje aan bij te dragen.

We hebben ervoor gekozen om gewoon te beginnen en het assortiment door de tijd heen uit te breiden. We willen dat graag in samenspraak met jullie doen. Laat ons weten wat je nog mist in de webshop en wat je een goede en verantwoorde toevoeging zou vinden.

 

Duurzaam is de rode draad

Afgelopen decennium  is er een besef ontstaan dat ‘duurzaamheid’ van wezenlijk belang is. Dat we ons leven zo moeten inrichten, dat we voor onze kinderen en latere generaties een wereld achterlaten, waarin zij in balans kunnen leven met de natuur om hun heen. Dat we geen ‘reserve’ planeet hebben en respect moeten hebben voor de wereld om ons heen. Het besef dat wij nu verantwoordelijk zijn voor de toekomst van de aarde, groeit en wordt ook steeds zichtbaarder.

 Ooit begonnen met kleine groepen, voornamelijk jongeren, die waarschuwden voor gevolgen van vervuilende industrie, voor de gevaren voor het milieu van CO2-uitstoot, van cadmium-batterijen, van drijfgas in spuitbussen, van de enorme berg plastic. Het waren pioniers met een vooruitziende blik. Nu, zoveel jaren later, is er gescheiden afvalinzameling, is er een verbod voor winkeliers om gratis plastic tasjes mee te geven, komt de elektrische auto steeds meer in beeld en zie je in iedere straat zonnepanelen op de daken. Er zijn wereldwijde klimaatconferenties, er is een verklaring van de Verenigde Naties over duurzaamheid, er is Nederlandse en Europese wetgeving, het besef van het belang van duurzaamheid is niet meer voorbehouden aan enkele pioniers. Dat is mooi, maar nog lang niet goed genoeg. We moeten nog een tandje bijzetten, er is nog veel wat we samen kunnen bereiken.

 

Wat biedt EcoVentura?

EcoVentura wil zoveel mogelijk bijdragen aan een leefbare wereld, waarin duurzaamheid steeds meer de standaard wordt. We doen dat door te informeren en op andere wijzen bij te dragen aan bewustwording, maar vooral door daadwerkelijk via de webwinkel producten aan te bieden, die gegarandeerd duurzaam zijn of bijdragen aan duurzaamheid.

 

De webshop: alleen duurzaam, kwaliteit én alles onder één dak

We zijn zelf ook consument en hebben wensen en idealen. We vinden het prettig om niet voor het kopen van producten van hot naar her te hoeven reizen of uren op internet te moeten zoeken. Als we iets hebben gekocht, willen we weten dat we een goed, verantwoord  en betrouwbaar product hebben aangeschaft.

Daarom levert EcoVentura outdoor artikelen van a tot en met z. Alles alles onder één dak. EcoVentura verkoopt alleen producten van kwaliteit. Geen producten die het na korte tijd begeven, zodat je al te snel moet vervangen. We streven naar producten die zo ontworpen worden, dat ieder onderdeel vervangen an worden. Kijk naar schoenen&kleding.

Last but not least verkoopt EcoVentura alleen producten die gegarandeerd duurzaam zijn, die onder goede arbeidsomstandigheden zijn gemaakt en die dier- en klimaatvriendelijk zijn geproduceerd. Dat is een behoorlijke uitdaging.

 

EcoVentura informatie: nieuws, blog, nieuwsbrief en ‘live’ informatie

We geven de informatie in de vorm van berichten over milieu en  duurzaamheid, innovaties op www.ecoventura.nl  en op de Facebookpagina van EcoVentura. Daarnaast vind je regelmatig blogs over een aantal onderwerpen, komt er een vragenrubriek en is er een Nieuwsbrief met informatie over belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen op het gebied van milieu, duurzaamheid en nieuwe producten. Daarnaast informeren we ook nog eens vanuit een stand op beurzen, markten en festivals.

 

Interactie

EcoVentura levert wat, maar vraagt ook wat van je. We hebben een ideaalbeeld van een grote familie van tevreden en trouwe klanten. Dat kunnen we alleen maar bereiken als je met ons meedenkt, voorstellen doet, met tips en suggesties komt, kritisch bent. We nodigen je dus uit om dit vooral te doen.

 

De webshop

Eerlijk. We zijn er best wel een beetje trots op. Niet alleen om het vele werk dat er  in zit, maar ook vanwege de mooie artikelen die te koop zijn en de merken van naam die we in huis hebben. Zoals bijvoorbeeld Vaude, Xtorm, Attitude, Envirofit en Kupilka en er zijn er nog aantal in de maak.

 

We starten met bijzonder gewilde en zeer praktische artikelen op het gebied van draagbare energie en koken, zoals powerbanks,  draagbare zonnepanelen en diverse houtstoves. Deze zijn ideaal voor outdoor activiteiten en voor kamperen of bezoek aan festivals. Eenmaal gebruikt, wil je niet meer anders. Daarnaast zijn er ook veel artikelen voor het huishouden en voor persoonlijke verzorging. Ecoservies, schoonmaakartikelen, ‘Magic Soap’, die goed is voor alles. Bekijk het assortiment op de website eens rustig.

 

Wekelijks breiden we het assortiment uit met nieuwe artikelen. Ook kleding en schoenen voor de buitensporter zullen deel gaan uitmaken van het aanbod van EcoVentura. Houd in de gaten wat er steeds bijkomt. Spannend! Of kom zelf met een voorstel!

 

EcoVentura in het kort

Website:  www.ecoventura.nl

Facebook: https://www.facebook.com/EcoVenturaOutdoor/

Email: info@ecoventura.nl

Email: contactformulier site

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »