Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €55

Esgii

Sorteer op:

Esgii vilten damesslof Yak

vilten damesslof Yak

€ 52,50

1-2 werkdagen

Esgii

Esgii is Nederlands merk dat vilten sloffen importeert bij diverse ateliers uit verschillende gebieden in Mongolië. Uitgangspunt van het bedrijf dat dit fairtrade gebeurt, dus met respect voor mensen en milieu. De vilten sloffen en pantoffels worden ingekocht bij kleine bedrijven, coöperaties en vrouwengroepen met als doelstelling dat deze bedrijven ook een eerlijke beloning ontvangen voor het product. Door de goede beloning wordt werkgelegenheid vergroot en wordt de mogelijkheid geschapen werknemers te ontwikkelen d.m.v. educatie.

Mongolië is een arm land in centraal en oost-Azië en leeft voornamelijk van de veeteelt om in de levensbehoeften te voorzien. De mongolen leven een nomadisch bestaan met kuddes paarden, schapen en kamelen. Het land heeft ook een extreem landklimaat, waarbij de winters erg koud zijn en de zomers daarentegen weer erg heet. Huisvesting vindt plaats in de Ger of Yoert. een tent gemaakt van vilt wat goed beschermt tegen de extreme weersomstandigheden. Vilt heeft de eigenschap goed te ventileren en tevens goed te isoleren. Daarnaast is vilt water- en vuilafstotend. 

In Mongolië zijn het vooral de vrouwen die de oeroude techniek machtig zijn en het is dan ook een welkome bron van inkomsten en essentieel om te leren hoe vilt te maken en te verwerken. Esgii selecteert met zorg de bedrijven en gebieden waar de nood het hoogst is. Door een goede prijs te geven voor de vilten sloffen en pantoffels kunnen gezinnen worden onderhouden. 

De geselecteerde ateliers

Esgii maakt gebruik van een aantal ateliers om verschillende sloffen te maken. EcoVentura levert op dit moment de vilten sloffen van Angel Felting voor dames & heren. Angel Felting is een producent voor vilt en wollen producten en gebruiken een mix van Mongoolse schapen wol en Merino wol. De vilten sloffen worden gemaakt met viltmachines, maar ook deels met de hand.  De medewerkers krijgen een eerlijk loon en schoolgeld voor de kinderen. Angel Felting heeft het "Certificate of green production of Mongolian chamber of commerce.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »