Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €20

Fair Squared

Sorteer op:

Fair Squared fairtrade shea butter

fairtrade shea butter

€ 10,95

1-2 werkdagen

 

Fairtrade

Fairtrade is het wereldwijd gedragen principe ter armoedebestrijding in ontwikkelingslanden als er strikte afspraken in de handelsketen worden gemaakt. De slogan ‘Trade. Not aid’ heeft betrekking op miljoenen boeren in ontwikkelingslanden, die zich op eigen kracht uit de armoede kunnen werken als er een markt is waar ze producten kunnen verkopen. Ook moeten er zekerheden in de handelsketen zijn ingebouwd die ervoor zorgen dat de inkomsten ook daadwerkelijk bij de boeren terechtkomen. Dit noemen we eerlijke handel, internationaal beter bekend als Fairtrade. Via eerlijke handelsvoorwaarden krijgen boeren in ontwikkelingslanden de kans zich op eigen kracht te ontwikkelen met respect voor mens en milieu. Werken aan een beter milieu is een essentieel onderdeel van duurzame ontwikkeling. Het internationale Fairtrade keurmerk, in Nederland het Max Havelaar keurmerk genoemd, stelt strenge milieueisen aan de boeren in ontwikkelingslanden die werken volgens de Fairtrade principes. Uniek aan Fairtrade is dat het via een gegarandeerd eerlijke prijs ruimte creëert voor zowel economische ontwikkeling als milieuverbetering en sociale vooruitgang. People and Planet by Profit!Het keurmerk is wereldwijd al in 22 landen actief en de beweging groeit hard. Steeds meer mensen beseffen de noodzaak van het fairtrade principe en het kopen van fairtrade producten.

Over Fairsquared

Fair trade promotions is een alternatieve handelsorganisatie met duurzame en eerlijk verhandelde producten. Door eerlijke en kwalitatieve fairtrade producten aan te bieden, wordt een alternatief geboden voor de conventionele producten op de markt. Het assortiment van Fairsquared bestaat uit cosmeticaproducten en condooms. EcoVentura verkoopt de cosmeticaproducten.

Goed voor het milieu

Fairsquared zorgt door het inkopen van biologisch geteelde ingrediënten t.b.v. de cosmeticaproducten, dat er minder milieubelasting veroorzaakt wordt in bodem, water en lucht. Ook is de latex, ingrediënt voor de condoomproductie, afkomstig van FSC-gecertificeerde plantages. Door het inkopen van fairtrade producten, levert Fairsquared een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de producent en het milieu.

Vegan

De cosmeticaproducten van Fairsquared zijn 100% veganistisch. Ze zijn niet op dieren getest, wat vaak nog gebeurt bij cosmeticaproducten, en er zijn ook geen dierlijke producten in verwerkt. Het bedrijf is een geregistreerd lid van de Vegan Society, wat inhoudt dat het het veganistisch keurmerk mag dragen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »