Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €70

Graewe

Sorteer op:

Graewe Smeedijzeren wokpan

Smeedijzeren wokpan

€ 69,00

1-2 werkdagen

 

Gräwe GmbH 

Gevestigd in Lüdenscheid levert het bedrijf in heel Europa producten voor de keuken en huishouden. De oprichting van het bedrijf werd in 1970 uitgevoerd door Günter Gräwe. Vandaag is het bedrijf wordt gerund door de twee zonen Mathias en Ulrich Gräwe. 

De core business van het bedrijf ligt op het bestek gebied, of het nu voor kantines, gastronomie, huishoudens en de uitrusting van hotels is, met meer dan 25 bestek-serie is de verscheidenheid enorm. De productlijn is de afgelopen jaren sterk toegenomen en is meer divers geworden. Het productportfolio is uitgebreid met messen, pannen, wokpannen en toebehoren.

Smeedijzeren pannen en wokpannen

Ecoventura levert de wok en de koekenpannen van Graewe. Pannen zijn er in verschillende vormen en materialen. We kennen natuurlijk pannen van RVS, terracotta, gietijzer, aluminium, koper, carbonstaal, glas. Ieder materiaal is handig voor uiteenlopende doeleinden. Elk materiaal brengt voor- en nadelen met zich mee. Smeedijzer werd vroeger geproduceerd in smederijen door ijzer te verhitten onder steenkoolvuur. Voorwerpen als hekwerken en hoefijzers werden met behulp van een hamer en een aambeeld in vorm gebracht. Door het hameren werd het ijzer vrij gemaakt van overtollig koolstof en erts. Tegenwoordig zijn de bedrijven overgegaan naar metaal- en constructiebedrijven.

Smeedijzer is vergelijkbaar met gietijzer, maar heeft een hogere treksterkte en een lagere druksterkte. De IJffeltoren bijvoorbeeld bestaat voor een groot deel uit smeedijzer. Een nadeel aan ijzer is dat het thermisch iets minder geleid en dat zorgt ervoor dat het niet voor alle bereidingen geschikt is. Het is wel erg geschikt voor het bereiden van bv. vlees en aardappelen. Dat is ook de reden dat koekenpannen vaak van ijzer worden gemaakt, zodat het vlees lekker sappig blijft en de aardappeltjes lekker krokant.

Hoe vaker de pan gebruikt wordt, hoe lekkerder de smaken van je gerecht zullen worden. De pan heeft geen milieuonvriendelijke anti-aanbaklaag of coating, maar belangrijk is wel dat de pan goed wordt onderhouden. Je kunt er dus zonder probleem een rvs spatel gebruiken. Maak de pan na gebruik schoon met schoon water en zout of veeg af met een theedoek en vet de pan daarna even goed in. Je vormt als het ware een zogenaamde patinalaag, een anti aanbaklaag dat ook roestvorming voorkomt. De instructies worden meegeleverd.

De pannen van smeedijzer zijn 100 % recyclebaar. De pan kan zonder probleem zowel binnen als buiten gebruikt worden en de pannen zijn ook geschikt voor gebruik op alle warmtebronnen. (Gas, houtvuur, inductie, electra, halogeen). De panne hebben een stoer wafelmotief, dus je komt goed voor de dag! Het Duitse kwailiteitsprodcut voldoet aan de LFGB norm.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »