Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €20

Gumbies

Sorteer op:

 

De perfecte Islander Flip Flop

Gumbies oprichter Michel Maurer, ontdekte de Aboriginal overgangsrite - "Walkabout" - op de leeftijd van 16 jaar, toen hij en zijn familie hun emigratie visum voor Australië kregen. Het waren zeer spannende tijden, Australië was toen een mystiek land en nog relatief onontdekt. Hij besefte niet hoeveel dit zijn eigen hoogst originele kijk op het leven en zijn toekomstige carrière zou beïnvloeden.

Vrijheid en avontuur zaten in zijn DNA, nooit beperkt willen worden door vier muren en altijd uit het raam staren. Bezig met het bedenken van zijn volgende quest of dingen uit afgedankte stukjes en beetjes in de garage van zijn vader maken. Vele ontsnappingspogingen werden gedaan om zich niet te comfirmeren aan wat dan ook.

The 1000 miler

Maar Michel was verre van lui en hij is uiteindelijk begonnen aan wat een lange en vaak moeilijke reis van wat betrokken ondernemerschap en zelfstandige arbeid was. Eenmaal het huis verlaten met een paar gespaarde centen, een rugzak en een hoofd vol dromen, vond Michel werk op zijn reizen, voeding gevend aan zijn passie voor creativiteit. Tijdens het werken bij een openluchttentoonstelling in Salt Lake City ,Verenigde Staten, las hij een artikel in een vakblad over John Lobb, de beroemde schoenmaker en zijn strijd en succes door innovatie, hard werken en vastberadenheid. Iets raakte een snaar en het idee van het creëren van een merk en producten die de manier van leven waar hij zo veel van genoot vertegenwoordigden, was ontstaan.

Nu was het tijd voor Michel om zijn creativiteit te kanaliseren. Het merk zou zijn passie voor eenvoud, noodzaak en vooral vrijheid weerspiegelen. Gelijktijdig gebruik van natuurlijke materialen, gebaseerd op een sterke ethische basis, maar met een zichtbaar punt van verschil. De zoektocht naar de perfecte flip-flop was begonnen.

De 'Islander' flip flop, ook wel bekend als de 1000-miler, was ontstaan.

Prototypes werden gemaakt met behulp van oude banden, maar het besef dat autobanden te grof waren en niet commercieel haalbaar, daagde hem uit tot het verkennen van het gebruik van gerecycleerd rubber in plaats daarvan. Gebonden met jute voor kracht en daartussen een EVA tussenzool voor comfort en toplaag van canvas voor een natuurlijker gevoel aan de huid. Afwerking met levendige, maar eigentijdse kleuren, elk vertelt een verhaal - een leeg doek om zijn overtuigingen en unieke kijk op de wereld te drukken.

Gumbies worden nu wereldwijd gedragen Voor het vieren van het buitenleven, vrijheid, plezier en functionaliteit.

Michel gelooft dat het leven te kort is om ingewikkeld doen. Hou het simpel. Pak een golf, beklim een berg, draag Gumbies.

website: www.gumbies.com

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »