Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €5

Houdini

Sorteer op:

Geen producten gevonden...

 

Over Houdini

Houdini is een Zweeds bedrijf wat opgericht is in 1993. Ze ontwerpen en maken mooie, technische en functionele buitensportkleding van de basislaag tot de buitenlaag. Houdini maakt kleding dat geschikt is voor recreanten tot het ruige en professioneel werk. De visie van Houdini is om vooruitstrevend te zijn op het gebied van duurzaamheid, kwaliteit en functionaliteit en stijl. Niets kan zonder elkaar en gaan hand in hand volgens de ontwerpfilosofie. Met recht kan gezegd worden dat dit een hoogwaardig outdoormerk is wat een heldere visie aanhangt en ook terecht wordt gedragen door vele atleten. Ondanks de functionaliteit is de kleding ook nog eens mooi om te zien en is ook goed te dragen in het dagelijkse leven. Een groot deel van het assortiment van Houdini is tegenwoordig recyclebaar of wordt geproduceerd uit hernieuwbare materialen als merinowol, zijde en tencel. Veel van de producten worden gemaakt onder de standaarden van Bluesign®; de productiemethode voorgeschreven door Bluesign staan ervoor garant dat de producten en productieprocessen onschadelijk zijn voor mens en natuur. Het streven van Houdini op korte termijn is een gesloten keten van grondstof tot afvalproduct. Het merk is goed bezig! In totaal is 97% van het gehele assortiment gemaakt van gerecyclede, recyclebare, afbreekbare en Bluesigned gecertificeerde stof. In totaal wordt 66% van de producten gemaakt in een gesloten kringloop. Voor meer informatie over de prestaties van Houdini op het gebied van duurzaamheid verwijzen we graag naar www.houdinisportswear.com. 

Toeleveranciers & producenten

Houdini is zeer transparant in haar beleid op milieugebied. Op de website van Houdini is duidelijk te lezen waar ze voor staan, wat ze ervoor doen en met wie ze het doen. Houdini heeft er voor gekozen samen te werken met een beperkt aantal toeleveranciers en producenten. Hier is voor gekozen om er zeker van te zijn dat de producenten voldoen aan de eisen die Houdini stelt op het gebied van duurzaamheid en mensenrechten en dit ook goed te monitoren.Ook staat Houdini voor lange en solide samenwerking. Alle producten van Houdini worden dan ook in Europa gefabriceerd. De toeleveranciers van het merk worden 5 keer per jaar bezocht om er zeker van te zijn dat de de regels met betrekking tot productie worden nageleefd.  De productlijn van Houdini
De complete lijn van Houdini is opgebouwd volgens het "lagen" principe. Dit houdt in dat er een prettig microklimaat wordt gecreëerd, ongeacht welke activiteit je uitvoert en hoe zwaar die is. Belangrijk is dat het transpiratievocht van de huid goed naar buiten wordt getransporteerd. Maak je een tocht in koudere oorden is het belangrijk dat je goed geïsoleerd bent, je wilt de warmte graag vasthouden en je trekt meerdere lagen over elkaar aan. Je wilt dus absoluut niet dat de warmte verdwijnt en je gebruikt de stilstaande lucht tussen de lagen en in de vezels om je lichaam warm te houden. Stilstaande lucht is een slechte geleider, water of transpiratievocht echter een hele goede. Om het moment dat je transpireert is er verhoudingsgewijs minder lucht en neemt het transpiratievocht de plaats in van de lucht. Er is nu sprake van warmte-afgifte en koude- aanvoer. Je gaat je minder comfortabel voelen. Daarom is het belangrijk dat er verdamping plaatsvindt en kan plaatsvinden. Daarom is het belangrijk dat de kleding van de binnenste tot de buitenste laag op elkaar is afgestemd en samen kan werken om het transpiratievocht weer kwijt te raken en weer warm te worden. Je kleding moet dus "ademen". Houdini gebruikt de volgende lagen":

Underwear: Deze laag bestaat uit Boxers voor mannen en Shorties voor vrouwen. Het ondergoed houdt je warm en zorgen voor verkoeling.

Base layer: De basislaag is essentieel voor een goede vochtafvoer. Je draagt de basis laag direct op de huid, dus daar begint de vochtafvoer. Houdini heeft soepele basislagen die zorgen voor een uitstekende vochtafvoer en waarin je vrij kunt bewegen. Welke base layer je kiest, is afhankelijk van welke activiteit je uitvoert en hoeveel je transpireert. Hoe lichter de base layer, hoe meer vocht je kunt afvoeren.: Airborn SilkMerino, Activist TreeMerino en Alpha Base zijn de drie varianten.

Mid Layer: De midlayer of isolatielaag is weer belangrijk in het afvoeren van transpiratievocht vanaf de base layer. Maar is ook belangrijk in het behouden van warmte. Een goede midlayer behoudt de warmte, terwijl transpiratievocht afgevoerd wordt. Houdini noemt de mid layer "Isolation". Korte broeken, broeken, vesten, jackets en tops kun je vinden in de midlayer categorie.

Shell layer:De Shell layer, buitenste laag, zorgt ervoor dat je goed beschermd wordt tegen wind, regenval, vuil en schuring. Belangrijk bij deze laag  is de vochtafvoer vanuit de binnenste lagen naar buiten en de bescherming van buiten. Houdini heeft twee varianten. De hardshells  en de isolation shells. Bij de laatste variant wordt je goed beschermd van invloeden van buiten, maar is niet volledig waterdicht. Houdini levert in deze categorie broeken, korte broeken, jackets.

Metropolis: In deze lijn vind je veelzijdige kleding met een mooie look geschikt voor dagelijks gebruik. Niet te technisch, maar kleurrijk, stoer en comfortabel.

Sustainability

Houdini richt zich erg op recycling. In hun visie is het belangrijk dat kleding lang wordt gedragen en lang kan worden gedragen. Door de kwaliteit van het materiaal kan het lang mee en is het leven nog niet over als het kledingstuk slijtage vertoont. In verschillende landen verzamelt Houdini het kledingstuk en zorgt ervoor dat het goede materiaal weer wordt verwerkt in nieuwe producten. Houdini zorgt ervoor dat natuurlijke synthetische vezels niet worden gemixt, zodat recycling is gewaarborgd. Reparatieservice, huur & tweede hands Behalve recycling verleent Houdini nog een service door het herstellen van kleding, zodat kleding niet per definitie hoeft te worden weggegooid. Is het niet mogelijk een shop te bezoeken, kan er vanuit Zweden materiaal worden opgestuurd. Op deze manier wordt de ecologische voetafdruk weer verlaagd en kun je langer genieten van je kleding. Doordat er slim ontworpen wordt, kan veel kleding goed hersteld worden. Houdini gaat zelfs nog verder. Door klanten de mogelijkheid te bieden de gedragen kleding tweedehands te verkopen in de de stores, wordt weer de levensduur van het product verlengd en blijft mooi en goed materiaal in de keten. Voor het kledingstuk ontvangt de klant 50% commissie en 20% korting op de aankoop van een nieuw product. Een hele goede maatregel om de transitie naar duurzaam consumptiegedrag te verwezenlijken is het verhuren van kleding. Hierdoor kan een grotere groep mensen gebruik maken van de kleding en maak je een bewuste keuze van hetgeen wat je voor lange tijd wilt gaan dragen. Goed initiatief!

Voor meer informatie: www.houdini.com

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »