Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €85

Ironate

Sorteer op:

Ironate pizzapan

pizzapan

€ 83,95

1-2 werkdagen

Ironate pizza pan

Met de IRONATE pizza pan maak je heerlijke verse of diepvriespizza's op een unieke manier. De Ironate pizza pan onderscheidt zich doordat er hoge temperaturen bereikt kunnen worden via carbon staal. Carbon staal heeft de eigenschap dat de pan snel, gelijkmatig en tot hoge temperaturen verwarmd kan worden. Carbon staal wordt vaak gebruikt om pannenkoeken en crêpes te maken. Carbonstaal neemnt veel energie op en is sterker dan normaal staal.

Niet alleen pizza's 

Pizza bakken is een ontzettend leuke bezigheid. Toch heb je er niet altijd tijd voor om deeg te maken, je pizza te beleggen, groente te snijden en de pizza klaar te maken. Een diepvriespizza is dan een goede uitkomst en deze kan ook lekker bereid worden, zeker met de Ironate. Niet alleen pizza's, maar ook kan Ironate gebruikt worden voor de bereiding van een steak, vis en een omelet bijvoorbeeld. Ironate kan ook gebruikt worden als een hete plate: Leg het deksel van Ironate op zijn kop en serveer daat je maaltijd op. Koud zal je eten niet snel worden. 

Hittebronnen

ironate is geschikt voor gebruik op de meeste hittebronnen, zoals op het gasfornuis en op de keramische, elektrische, glas en de inductie kookplaat. Sommige inductie kookplaten hebben een beveiliging tegen oververhitting. Zorg ervoor dat Ironate eerst afkoelt en ga dan verder. Buiten koken op de BBQ, kamado, rocketstove of grill werkt ook prima met Ironate.

Eerste gebruik

Voordat je Ironate gebruikt voor de eerste keer, spoel overvloedig af met heet water en maak de pizza pan goed droog met een theedoek of papier. Breng daarna een dunne laag (zonnebloem) olie aan op de metalen oppervlakken om voor de eerste keer een goede anti-aanbaklaag te vormen. Iedere Ironate vormt na verloop van tijd door gebruik een natuurlijke patinalaag.

Gebruik van Ironate

Het gebruik van Ironate is eenvoudig. Plaats de deksel onder de pan en zet deze op de warmtebron. Zet de warmtebron in eerste instantie niet op vol vermogen. Voer de hitte geleidelijk op en warm op tussen de 15 en 20 minuten. Haal de pan voorzichtig van de warmtebron met de houten handvatten en leg de pizza in de pan. Zet de warmtebron uit en leg het deksel op de pan. (weer met de houten handvatten) Je imiteert op deze wijze het ovenprincipe. De deksel kan tot 455 °C  heet worden. Dat is erg heet en juist perfect voor een echte pizza. Doordat de pan minder heet is als het deksel, gaart de pizza goed en is de kans minimaal dat de bodem verband en de pizza uitdroogt. Reken 5 minuten voor een homemade pizza en zeven minuten voor een diepvries variant.

Zorg & Onderhoud 

Pannen van gietijzer, smeedijzer en carbonstaal hebben onderhoud nodig om een eigen anti-aanbaklaag te creëren, de zogenaamde patinalaag. Zorg ervoor dat na ieder gebruik de pan schoongemaakt wordt met heet water met wat zeep. Is er voedsel aangebrand in de pan, week dan met erg heet water voor een aantal uur. Nadat de pizza pan weer schoon is, breng daarna met een doek of papier een dunne laag (zonnebloem) olie aan op de metalen oppervlakken. De pan is klaar voor het volgende gebruik. De pizza pan is vaatwasser bestendig, maar de pan mag niet nat weggezet worden. Carbon staal kan roesten. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »