Telefoon: 085-50 005 85 klantenservice@ecoventura.nl

Prijs
Min: €0
Max: €5

Lundhags

Sorteer op:

Geen producten gevonden...
In 1932 schoenmaker begon Jonas Lundhag de productie van schoenen en laarzen in een kleine schoenenwinkel in Jämtland. Zijn ambitie was eenvoudig, maar de taak uitdagend. Hij wilde schoenen maken die zo goed gemaakt zijn dat ze een leven lang mee zouden gaan.
Sinds die tijd, kennis en tradities zijn doorgegeven van generatie op generatie. Lundhags streeft nog steeds naar hetzelfde doel in wat ze doen en ervaren functionaliteit en duurzaamheid als de belangrijkste.
Volgens Lundhags zegt het iets over de mentaliteit in Jämtland. Doorgaan tot de doelen zijn bereikt!

Producten

Van origine is Lundhags een merk dat boots maakte in het koude Zweedse klimaat. Tegenwoordig is er veel meer te koop en voor meerdere seizoenen te gebruiken. Het assortiment bestaat behalve uit gave en oersterke boots ook uit kleding, hardware en accessoires. Het merk straalt vakmanschap en functionaliteit uit, geschikt voor serieuze buitensporters. Samen met de verantwoorde manier van fabriceren en duurzame producten is het merk geslaagd iets moois neer te zetten.

Boots”

De boots zijn gemaakt gemaakt volgens het laag principe. De buitenste laag beschermt de voet tegen alles van buiten. Dit was van origine de 1-laags boot. Een klassieke en lichte boot met een schacht gemaakt van volnerf leer met een stevige basis. De 3-laags boot is een versterkte opvolger van de klassieke boot. De schoen levert meer stabiliteit en biedt meer bescherming aan voeten en benen. Ook wordt vocht beter geadsorbeerd, is er een optimale drukverdeling en wordt de voet beschermt tegen scherpe obstakels. De materialen die gebruikt worden zoals nylon, poron of neopreen hebben zeker milieu-impact. De winst zit hem in de lange levensduur van de schoen, ook een vorm van duurzaamheid. De boots zijn verkrijgbaar voor ieder terrein, van lichte bergwandel- of trekkingschoen tot het zwaardere werk met gebruik van stijgijzers en skitouringboots.

Leer

Voor het looien van hoogwaardig leer maakt Lundhags van Heinen, een van de betere leerlooiers ter wereld op het gebied van het vervaardigen van hoogwaardig leder. Heinen is een familiebedrijf, opgericht in 1891. Heinen werkt uitsluitend volgens de meest strenge regelgeving ten aanzien van de etische, sociale en milieuaspecten van het leerlooien.Voor het tannen van het leer wordt geen zes-waardig chroom van drie-waardig chroom gebruikt. Chroom 6 is erg giftig en erg schadelijk voor mens en milieu. Chroom drie wordt gebruikt in een gesloten systeem, waardoor er geen emissie van zware metalen naar het milieu plaatvindt. Het residu van de chroom 3 wordt terugewonnen na het productieproces.

Lundhags Polycotton

LPC, Lundhags is een mix van polyester en katoen. De vezelsamenstelling zorgt voor stevigheid en duurzaamheid, doordat de vezels elkaar versterken. Het katoen zorgt ervoor dat de stof kan ademen en voelt zacht aan. De polyester vezel is sneldrogend. LPC kenmerkt zich door flexibiliteit, UV-bescherming, winddichtheid, duurzaamheid en heeft ademend vermogen. LPC werkt het best als het geimpregneerd is, geheel zonder het gebruik fluorkoolwaterstoffen. Om het materiaal waterafstotend te maken wordt gebruik gemaakt van Toko Eco Bionic Finish. PLC wordt toepgepast in een deel van de kleding van Lundhags. Ook maakt Lundhags veelvuldig gebruik van LPC Eco, gerecycled polyester, organisch katoen en een DWR (waterafstotende buitenlaag) zonder fluorkoolwaterstoffen.
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »