Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €10

McBrikket

Sorteer op:

 

 

McBrikett

McBrikett is een Duits merk dat kolen gemaakt op basis van natuurlijke materialen als kokosbast en bamboe. De productlijn van kolen op basis van kokos heeft Kokoko en de productlijn op basis van bamboe wordt Bambuko genoemd. Beide varianten heeft EcoVentura in het assortiment. 

Het wereldwijde bosareaal wordt snel kleiner. In Europa zijn al geen oerbossen meer. Wereldwijd slinkt het areeal hard. Er is dan en ook een enorme vraag naar houtproducten. Ondanks FSC certificering wordt nog een hele hoop illegaal tropisch hout geïmporteerd (Met FSC certificering?!). Bamboe is eigenlijk geen houtsoort, het behoort tot de familie van grassen. Dit is ook de reden dat het erg snel groeit en afhankelijk van de toepassing tussen de 3-5 jaar geoogst kan worden. De toepassingen zijn legio. Er kunnen o.a. steigers, huizen, meubelen en tuinproducten van gemaakt worden. Bamboe bedekt wereldwijd een oppervlakte van ongeveer 37 miljoen hectare. Per hectare, zijn 10 tot 15 ton biomassa per jaar duurzaam geproduceerd. Hiervan blijft er na productie nog afvalresten over wat nuttig gebruikt kan worden voor de fabricage van briketten. 

Kokoko briketten

De Kokoko lijn van McBrikett is gemaakt van kokosbast. Het voordeel van de deze briketten zijn de lange brandduur. Door het bereiken van een hogere temperatuur in combinatie met een innovatieve vorm, brandt de Kokoko briket 3 x langer dan gangbaar houtskool. De briketten zijn ook minder gevoelig voor vocht en geleiden warmte dan ook beter. Door een efficiënte verbranding van de Kokoko briketten blijft 6% as over. Gebruik de as gerust als meststof voor je planten en bloemen in de tuin. De Kokoko briketten zijn verkrijgbaar in 4 varianten: Kokoko Cubes, Kokoko Long, Kokoko Eggs en Koko Quick.

  • Schone en efficiënte verbranding
  • Hoog koolstofgehalte
  • Weinig vluchtige bestanddelen
  • Rookvrij & geurloos

Bambuko briketten

De briketten in de Bambuko lijn zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is een zeer energierijk gewas, dat getransformeerd wordt in een zilverkleurig briket. Door het koolstofgehalte van 89% gloeit het briket tot bijna 1000 °C tijdens optimale omstandigheden. Doordat het gehalte koolstof erg hoog is, is er weinig ruimte voor onder andere vuil en roet. Gebruik is gemakkelijk. De staafjes zijn eenvoudig kleiner te maken, zodat de grootte aangepast kan worden aan het formaat grill of BBQ. De Bambuko briketten zijn niet geschikt voor de keramische grill, omdat de temperatuur door het gloeien lastig tot onder de 120 °C kan worden teruggebracht.

  • 89% koolstof
  • tot 1000 °C
  • 4 % as
  • Geen rook & roet

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »