Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €5

Millican

Sorteer op:

Geen producten gevonden...

 

Millican

Het verhaal achter dit eigenzinnige merk is Millican Dalton. Een man die woonde en leefde in het Lake District in de UK. Rond 1900 verruilde hij zijn zijn flat in Londen voor een grot in Borrowdale Valley.
Hij bracht zijn hele leven door in de buitenlucht en was zelfvoorzienend. Hij maakte zijn eigen biologische kleding, tenten en rugzakken. Als avonturier noemde hij zichzelf "professor of adventure". Hij besteedde zijn tijd aan het geven van klimexpedities aan betalende klanten. Deze levenswijze is een inspiratie gebleken voor Jorrit en Nicky, medeoprichters van Millican. Op zij volgden eenzelfde route, van een druk stadsbestaan naar het english lake district. Ze besloten tassen te gaan maken.

Ontwerp filosofie 

De filosofie achter het ontwerp en een van de speerpunten van Millican is eenvoud. Je moet je niet verliezen in een enorme uitrusting, maar geniet van de beleving van het landschap, van het reizen, in ergens zijn. "using less makes for more". De tassen staan voor een creatief design, duurzame materialen en degelijke producten. Achter iedere collectie schuilt weer een eigen verhaal. 

Duurzame ingrediënten en toeleveranciers 

Naast een goed uitgedachte ontwerpfilosofie is samenwerken met goede, betrouwbare leveranciers met een zelfde visie essentieel, aldus Millican. Er is niet bij voorbaat gekozen voor lokale of nationale leveranciers, maar leveranciers een zelfde route willen volgen. Als je een duurzaam product wil neerzetten, kijk dan ook naar ethiek, investeert een bedrijf  in een innovatieve duurzame bedrijfsvoering en is er sprake van fairtrade? Na de een juiste keuze op het gebied van de materialen volde opnieuw een uitdaging. Wie gaat de tassen maken? Er is gekozen voor een kleine club werknemers met een passie voor duurzame ontwikkeling.

Materialen

De materialen, wol, leer en polyester die van oudsher veel gebruikt zijn in bergbeklimmen en bergsporten zijn nog steeds stevig verankerd in het gebruik. Wel worden deze materialen duurzamer geproducuceerd worden dan in het verleden. Dit resulteert in toepassing van organisch katoen i.p.v. katoen, van gelooid leer zonder gebruik van chemicaliën en van gerecycled polyester i.p.v. polyester. Deze aanpak leidt uiteindelijk tot een duurzamer product. Bovendien is Millican aangesloten bij RITE (reducing the impact of textiles on the environment) om betere keuzes te maken ten aanzien van stoffen en aanvoer van verantwoorde materialen.


 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »