Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €200

MYOMY

Sorteer op:

MYOMY My paper bag baggy

My paper bag baggy

€ 74,95

1-2 werkdagen

MYOMY My paper bag handbag

My paper bag handbag

€ 159,95

1-2 werkdagen

MYOMY My paper bag long handle

My paper bag long handle

€ 149,95

1-2 werkdagen

 

Over MYOMY do goods

MYOMY produceert al sinds 2007 prachtige design tassen die bijdragen aan een betere wereld en die ook nog eens stijlvol en elegant zijn om te zien. De tassen van MYOMY zijn gemaakt van eerlijk verkregen leer. De dieren hebben eerst een goed leven gehad bij boerenfamilies en worden niet enkel en alleen gebruikt voor leer of vlees. Tijdens het looiproces gebruikt de producent zo min mogelijk energie en water. Dit is niet allen beter voor het milieu maar ook, zeker in Calcutta, vanwege economische redenen. Het leer wordt zo duurzaam mogelijk gelooid, d.w.z. dat de schadelijke chemicaliën en zware metalen zijn vervangen door milieuvriendelijke chemicaliën. Het leer wordt regelmatig op schadelijke chemicaliën getest door SGS. In een land als India waar de zon veel schijnt, wordt er zoveel mogelijk gewerkt met bv de zon i.p.v. droogkamers en zijn de runderen van lokale boerenfamilies. De canvas voering is helaas nog niet biologisch, omdat de leverancier dit moeilijk te verkrijgen materiaal nog niet kan verkrijgen. Wel wordt de voering biologisch geproduceerd.

De producten worden geproduceerd door de ambachtsmensen uit de directe omgeving die werkzaam zijn in fairtrade werkplaatsen, waar zij een menswaardig bestaan opbouwen met goede gezondheidszorg en educatie voor de hele familie. 

De werkplaatsen van MYOMY zijn fairtrade omdat de 10 principes van de World Fair Trade Organisation (WFTO) strikt nageleefd worden:

  • Kansen creëren voor economisch achtergestelde producenten
  • Transparantie en controle op strikte naleving hiervan
  • Goede handelspraktijk
  • Betaling van een eerlijke prijs
  • Geen kinderarbeid of gedwongen arbeid
  • Geen discriminatie, gelijke behandeling van man en vrouw
  • Goede werkomstandigheden
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Promotie van Fair Trade
  • Milieuvriendelijk produceren en handelen

Bij de producten van MYOMY wordt geen gebruik gemaakt van kinderarbeid. De fairtrade certificering is een garantie hiervoor. Jaarlijks wordt dit gecontroleerd en MYOMY heeft een nauwe relatie met haar fairtrade organisatie en gaat regelmatig naar de producent toe. De fairtrade organisatie heeft zelfs mensen in dienst om voorlichting te geven aan kleine, aangesloten bedrijven op het platteland over gelijkheid van mannen en vrouwen, opkomen voor eigen rechten en uiteraard kinderarbeid. 

Met de tassen van MYOMY koop je dus een uniek, duurzaam en stijlvol product met respect voor mens en milieu. Zoals MYOMY zelf zegt: een stap richting een mooie wereld waarin we allemaal goed doen. 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »