Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €5

Riess

Sorteer op:

Geen producten gevonden...

Riess

In geschreven bronnen uit 1350 wordt al melding gemaakt van pannenmakers op de plek in Ybbsitz in Oostenrijk waar nu de fabriek van Riess staat. De fabriek waar de pannen van Riess gemaakt worden, bestaat al sinds 1550. Destijds nog een werkplaats waar pannen en ketels met grote hamers werden gevormd.

De werkplaats en latere fabriek is sinds 1800 in het bezit van de familie Riess. Rond 1850 werd voor het eerst email op plaatstaal toegepast in Oostenrijk en Duitsland. De techniek betekende het startsein voor een florerende emaille-industrie. Vanaf 1922 begon de fabriek met het produceren van email op porselein en met de aankoop van machines waarmee plaatstaal vervormd kon worden, werd de basis gelegd voor de productie van email op stalen pannen.

De pannen van Riess worden gemaakt van staal, kwarts, borax, soda en veldspaat. Email is als het ware een beschermlaag van gesmolten glas op het oppervlak (aardewerk of ijzer) kan worden gebrand. Email wordt van oudsher toegepast op koelkasten, wasmachines, bewegwijzeringsborden, keukengerei en meer.

Voordeel van geëmailleerd staal is dat het de warmte erg goed geleid, goed beschermd tegen corrosie, kleurvastheid is en snij- en krasvrij is. Daarnaast geeft email geen smaak af, is erg hittebestendig en eenvoudig te reinigen. Kortom, email heeft vele voordelen en een mooie pan van Riess zal ook in uw keuken niet misstaan.

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »