Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €40

Werfzeep

Sorteer op:

Werfzeep sauna tas

sauna tas

€ 24,95

1-2 werkdagen

Werfzeep luxe cadeauset baby

luxe cadeauset baby

€ 39,95

1-2 werkdagen

Werfzeep luxe badset

luxe badset

€ 34,94

1-2 werkdagen

 

Werfzeep is een Nederlandse zeepziederij dat mooie biologische zepen maakt op een traditionele manier en is gevestigd in Utrecht. Aanvankelijk werden de zepen gemaakt in een traditionele werfkelder. Een werfkelder werd gebruikt als opslagplaats aan een werf of gracht. Tegenwoordig worden werfkelders veelal gebruikt als restaurant of winkel, voorbeelden van zo'n werfkelder vind je in Utrecht, Maastricht en Leeuwarden. De zeep worden nu op een ambachtelijke manier gemaakt in een professioneel zeepatelier.

Ecoventura.nl vindt Werfzeep een absolute aanvulling in haar assortiment en voldoet volledig aan wat EcoVentura duurzaam noemt. De zeep wordt gemaakt van plantaardige stoffen en is palmolievrij. Palmolie is natuurlijk een verwoestend gewas; het heeft veel zoet water nodig en neemt veel plaats in op het gebied van schaars landbouwareaal. Dat landbouwareaal is er niet en dus moeten er tropische bossen gekapt worden. Met andere woorden: palmolie is een dermate goedkoop gewas en is breed inzetbaar als grondstof dat grote multinationals natuurlijk graag inkopen - Nederland is de grootste inkoper binnen de EU - maar het is op sociaal en milieutechnisch gebied totaal niet duurzaam.

Werfzeep wordt gemaakt van enkel biologische ingrediënten van een te herkennen herkomst. Het is een mooie handgemaakte zeep in diverse geuren en kleuren en bevat geen geraffineerde vetzuren schuimverbeteraars en andere chemische stoffen die niet prettig zijn voor je huid. Zelfs de glycerine blijft in de zeep. Werfzeep gebruikt nog de traditionele manier van zeep maken met een pan en een pollepel. Na het rijpen van de zeep wordt het per fiets vervoerd naar de plaatselijke sociale werkplaats en aldaar mooi verpakt. Zo moet het!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »