Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Prijs
Min: €0
Max: €550

Duurzaam reizen en kamperen

Sorteer op:

Ecoffee koffiebeker 400 ml

koffiebeker 400 ml

€ 7,95

1-2 werkdagen

Reizen & kamperen

EcoVentura biedt handige groene artikelen waarmee je alvast groen op reis gaat. Jij doet de rest! Denk hierbij aan solar energie op de camping, camper of caravan, een bewuste backpack of rugtas of mooi campingservies! Er is keuze genoeg.

Maar wat kun je zelf doen? Een hele hoop natuurlijk. Niet alleen de keuze van je uitrusting is belangrijk, ook de keuze van je bestemming, accommodatie en het transport er naartoe is erg belangrijk. Een pakketreis maken is natuurlijk goed te begrijpen. Een vlucht en hotel in 1 prijs. en snel geboekt. Heb je weleens gedacht aan een fiets-of wandelvakantie? Of geen intercontinentale vlucht, maar een vakantie dichter bij huis et de auto? Europa is ook schitterend en is veel milieuvriendelijker dan reizen per vliegtuig. Blijf je liever in Nederland? En ben je op zoek naar een natuurkampeerterrein of natuurcamping? Kijk op Stichting Natuurkampeerterreinen

Ook op het gebied van eten & drinken, afval, water-en energieverbruik valt nog een hoop winst te boeken.

De afvalproblematiek is in een aantal Zuid-Europese landen is groot en niet zo goed geregeld als bijvoorbeeld in Nederland. Wees zuinig met kopen van producten met verpakkingen en neem bij voorkeur je eigen servies mee. 

Veel mensen gaan naar een zonnige bestemming in de zomer en gelijk heb je. Je kunt niet een zonnepaneel van je eigen dak schroeven en in je koffer plaatsen, maar je kunt wel simpel en eenvoudig een compacte powerbank met zonnepaneeltje meenemen of daar je smartphone, tablet of ander device op te laden. Heb je een camper, zorg dan voor een zonnepaneel op je dak of een mobiel zonnepaneel dat fungeert als accu. 

Water is schaars, maar vooral op tropische bestemmingen in het hoogseizoen. Verbruik zou min mogelijk! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »