Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Over EcoVentura

Missie & visie EcoVentura
Als liefhebbers van reizen en natuur hebben we ervoor gekozen onze passie uit te dragen via EcoVentura. Als je reist, backpackt, een festival bezoekt of andere outdoor activiteiten onderneemt, vinden we, dat je dat ook bewust moet doen.

De naam EcoVentura is niet zomaar gekozen. Het is een combinatie van ‘eco’ en ‘aventura’, avontuur in het Spaans. EcoVentura richt zich graag op mensen die graag op avontuur gaan, ontspannen in de natuur, cultuur- en/of muziekliefhebber zijn, maar bij al deze dingen de aarde en alles wat daarop leeft zo min mogelijk willen belasten.

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je geen uren hoeft te zoeken naar een complete uitrusting. Of het nu gaat om de uitrusting voor een paar dagen Sziget, voor een paar maanden overwinteren in Portugal, voor het wandelen in de West Highlandway in Schotland of voor een jaar backpacken door India, je reis begint volledig en bewust uitgerust bij EcoVentura.

Duurzame lifestyle webwinkel

EcoVentura is een webwinkel die duurzame producten aanbiedt op het gebied van backpacken, kamperen en wandelen. Kortgezegd: EcoVentura levert outdoor artikelen van a tot en met z. Hierbij zet EcoVentura zich in voor een mens-, dier-, milieu- en klimaatvriendelijke wereld. Ieder artikel heeft zijn eigen verhaal en achtergrond. Als klant van EcoVentura ben je ervan verzekerd dat je verantwoorde artikelen aanschaft, je bent bewust uitgerust...

Focus op duurzaamheid

De duurzame producten die EcoVentura aanbiedt, voldoen aan een aantal criteria. We kijken onder welke arbeidsomstandigheden de producten zijn gemaakt, welke maatregelen het merk door eigen bedrijfsvoering heeft getroffen om klimaatverandering en CO2 te reduceren, of het product diervriendelijk is gemaakt en welke vervuilende groepen van chemicaliën zijn uitgesloten van het productieproces. Ook letten we op de keurmerken die het bedrijf voert en volgen we kritisch of het bedrijf transparant is in haar rapportages over arbeidsomstandigheden, over het milieubeleid van het bedrijf en over de impact die de productie heeft op het milieu.

Uitleg over de duurzame aspecten van het product vindt u bij de productomschrijving. De keurmerken die van toepassing zijn op het merk of product, vindt u bij de specifieke producten. EcoVentura verkoopt enkel A-kwaliteit merken. Deze producten staan voor een lange levensduur, zijn veelal afkomstig van gerecyclede materialen en hebben een kleinere CO2 footprint.
Mocht u van mening zijn dat de informatie niet correct of gedateerd is, horen we dat graag van u per email: klantenservice@ecoventura.nl

 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »