Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Duurzaam verpakken


 

Milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen

Duurzaamheid gaat over het evenwicht tussen mens, milieu en bedrijf. Het is een verdelingsvraagstuk waar iedere gebruiker van grondstoffen en eindproducten mee te maken heeft. Een zorgvuldig en bewust gebruik van materialen zijn kenmerken van duurzaamheid. Daarbij hoort afvalreductie en hergebruik.

We zijn al goed op weg. Recycling van papier en karton is onderdeel geworden van de dagelijkse routine voor veel mensen. Nederland is koploper op het gebied van hergebruik. Meer dan 84% van het geconsumeerde papier wordt weer ingezameld en gerecycled.

Maar recyclebaarheid kent grenzen. Zo is de houtvezel na zes tot zeven keer hergebruik versleten. Dat is te kort. Er is sprake van ‘downcycling’: van wieg naar graf. Het zou beter zijn om te recyclen van cradle to cradle (van wieg tot wieg). Dat is produceren zonder kwaliteitsverlies en zonder restproducten. Het betreft hier een vrij nieuwe vorm van ontwerpen. Hier is sprake van ‘upcycling’.

Gebruikte dozen

We vinden het belangrijk om duurzame producten ook duurzaam te verpakken. EcoVentura heeft ervoor gekozen gebruikte postdozen te gebruiken als verzendoplossing. Door dozen te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, kunnen we het milieu enorm ontlasten. Elke ton herbruikbaar golfkarton bespaart meer dan 20.000 liter water, 2.026 km. aan brandstof voor vrachtwagens, meer dan 3 kubieke meter stortcapaciteit en 266 kg luchtverontreiniging. Top! De dozen zijn van goede, stevige kwaliteit en daarom voor jou ook opnieuw te gebruiken. We doen het immers samen.Afhankelijk van de grootte van de bestelling wordt het pakket in een brievendoos of verzenddoos geleverd. De dozen zijn gemaakt van gerecycled karton (testliner. 

Materialen

Als verpakkingstape om uw pakket stevig af te sluiten, gebruikt EcoVentura papieren ecotape. Deze is milieuvriendelijk en afkomstig van hernieuwbare bronnen. Ook is het sterk genoeg om veilig het pakket te vervoeren. Flopack® green opvulmateriaal biedt een milieuvriendelijke en optimale bescherming voor uw producten. Dit recyclebaar opvulmateriaal vult alle lege ruimten in de verpakkingen en dozen, waardoor de artikelen tijdens transport en verzending altijd mooi op hun plaats blijven. Dit voorkomt beschadiging en beschermt tegen schokken. Het is gemaakt van 100% gerecycleerd polystyreen en CFK vrij. Dit breekt af in aanwezigheid van micro-organismen die aanwezig zijn in aarde, water en vuilnisbelten. Dit vermindert dus aanzienlijk het grondstoffenverbruik, maar biedt wel dezelfde afdoende bescherming tegen schokken.

 

Klik hier voor de catalogus biobased verpakkingsmaterialen 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »