Telefoon: 085-50 005 85 Klantenservice: klantenservice@ecoventura.nl
Wij bezorgen in: NL BE   |   

Valhal Outdoor bakpan van gietijzer 50 cm


€ 84,95 Incl. btw

Mooi grote bak- of koekenpan van Valhal Outdoor met twee handige grepen. De koekenpan heeft een diameter van 50 cm en is perfect voor het bereiden van pannenkoeken, omeletten en meer.

Artikelnummer OL0045
Levertijd: 1-2 werkdagen

  • Gratis verzenden Bij een besteding v.a €50,-
  • Duurzame producten Bewust & Milieuvriendelijk
  • 14 Dagen bedenktijd Op je gemak beoordelen
  • Veilig & Betrouwbaar Erkend webshop keurmerk


Valhal Outdoor koekenpan van gietijzer

Stijlvol uitgevoerde koekenpan van Valhal Outdoor en heeft twee handgrepen van gietijzer. Gietijzer is zwaar, dus twee grepen is vaak wel makkelijk. De koekenpan is ideaal voor het bereiden van een stukje vlees, pannenkoeken en omeletten. De pan is zowel geschikt voor gebruik buiten als voor gebruik in de keuken. Kook je buiten op houtvuur gebruik dan de pannendrager van 40 cm. Zet de pannendrager in de vuurschaal of stabiel in het houtvuur en zet de bakpan op de pannendrager. 

De gietijzeren bakpan is duurzaam, houdt de warmte goed vast en heeft een niet klevend oppervlak. Onderhoud je de koekenpan goed, dan kan hij een leven mee. Met een diameter van 50 cm heeft de koekenpan een mooi groot formaat, dus je kan wat meer maken tegelijkertijd. 

Voordat je begint

In de fabriek wordt de bakpan met olie behandeld zodat de pan gedurende het transport niet roest. Ons advies is om voordat je begint met koken de bakpan gewoon te "seasonen".

Daarna is het tijd om de gietijzeren pan in te branden met een laag zonnebloemolie. Zet de oven op 175 graden en zet de pan erin. Haal eruit na een half uur en wrijf in met zonnebloemolie en laat de pan verder inbranden voor ongeveer een uur. Door het verhitten van de pan gaan de poriën open staan en wordt afgesloten door het vet. Er ontstaat een natuurlijke patinalaag. Laat daarna afkoelen. De natuurlijke patinalaag geeft je jaren plezier van de koekenpan.

Koken op gietijzer

Voordat je begint met koken, vet de pan met spekvet of zonnebloemolie op een matig vuur gedurende een een paar minuten en veeg het overtollige vet weg met een keukendoek of keukenpapier. Je bent klaar voor de start!

Onderhoud

  • Gebruik geen schoonmaakmiddelen
  • Berg de gietijzeren pan niet nat op
  • Niet te snel verhitten en afkoelen
  • Niet in de afwasmachine
  • Na aanbranden etensresten verwijderen met staalborstel. daarna opnieuw inbranden.
  • Etensresten gelijk verwijderen uit de pan, eventueel weken met water op het vuur

Specificaties Valhal Dutch Oven

  • Gewicht: 10 kilo
  • Ø: 50 cm
  • Hoogte: 6 cm
  • Garantie op materiaal- en fabricagefouten: 2 jaar
  • Materiaal : gietijzer
  • Materiaal handgrepen: gietijzer

Materiaal: gietijzer
Materiaal handgreep: gietijzer
Afmetingen: Hoogte: 6 cm
Gewicht: 10 kg
Diameter: 43 cm
Inhoud: n.v.t.
Warmtebron: elektrisch, gas, halogeen, inductie, keramisch, oven, vuur
Anti-aanbaklaag: nee
Ovenbestendig: ja
Magnetronbestendig: nee
Garantie: 2 jaar

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »